Antropocè (2023)

 

Els Flipanins de l’antropocè, 2023
Tinta xinesa damunt paper.
36 X 50 cm. 

OBRA INTERACTIVA. VOLS PARTICIPAR?

La pròxima exposició anomenada Flipanins a l’univers de l’antropocè es nodrirà dels vostres comentaris. És a dir, totes les propostes que s’enviïn seran el punt de partida per fer les obres del següent projecte expositiu de la pintora.

Per participar segueix les següents instruccions:

 1. Llegeix el significat d’antropocè
 2. Suggereix una escena inventada o una descripció d’alguna cosa que t’hagi cridat l’atenció d’aquesta l’obra.

Per exemple: milions d’ànimes de pollastres orbitant la terra que no ens deixen veure la llum del Sol; una moto voladora, un home damunt un arbre, etc.

El comentari pot ser anònim, però si vols que l’artista t’envii la foto de l’escena que has proposat deixa el teu contacte.

(El teu comentari es publica al web una vegada la pintora et respongui.)

 

 
Definició Antropocè:

Període geològic que es caracteritza per l’impacte de l’activitat humana a la Terra des del punt de vista geològic, climatològic o biològic. L’Antropocè s’inicia a partir de la segona meitat del segle XX.F

FONT: TERMCAT

… Així i tot, s’ha proposat que com a compliment del criteri de marca geològica es podrien utilitzar les massives quantitats d’ossos de pollastre domèstic que es troben distribuïts pels abocadors del planeta (on han arribat a fossilitzar) des de la dècada que iniciaria l’era antropocènica…

FONT: wikipèdia14 thoughts on “Antropocè (2023)”

 • Posidònia, dama del mar, ballant a les fosques.
  La dansa marina dels nanoplàstics.
  Àncores que vetllen la mort de Posidònia.
  La dansa macabra.
  Degotissos de colors artificials.

 • Jo veig un futor post-conflicte internacional on els robots de cada bàndol són quedats esclafats, circuitats, rovellats, mesclats, desfets… Passa que els bàndols enfrontats quasi no usen infanteria, ni artilleria humana. Tot són robots que s.han massacrat.
  Un horitzó de llumets led, plaques, circuits, guspires, rovell, ferralla, etc….. Abanda i banda, fins on teus ulls veuen. El que passa és que aquesta ferralla robòtica, biònica, steam punk fonent.se per la calor i la radiació continua lluitant. Féblement, com pot, ara un colze articulat, ara una molla rascant una cpu, ara uns tec-a-tecs, ara una biela No se sap com peró l.amament semi-intel.lgent continua la guerra pel seu compte. Conté, crea, no deixa perdre.s l.energia. Així oblidada la causa del conflicte. Desades contaminant el terra ingents tonelades de material. Aquest (el material abandoat) continua la guerra pel seu compte. Aquella planuria s.ha tornat impracticable, però les nits de poca lluna grinyola amb perseverant ferotgia, s.il.lumina amb espurnes de ràbia de combat.

  I nigú, nigú per allà mai més i hi pot caminar

  • Qualque escena que has descrit m’ha recordat a la pel·lícula Wally. Gràcies pel teu comentari, m’inspiraré per fer una composició, ara bé, el meu natural optimista segur que guaitarà per qualque banda.
   Salut!

 • Cavil un pastor robot amb gaiato i senalló, una mica antropomòrfic, pasturant una guarda de myotragus baleàricus., per damunt un prat del període cambrià.
  Els avènços en biologia molecular podran reproduir el genoma del goral de fa 6000 anys i alhora també reproduir genòmes botànics de fa 500.000.000 d.anys.
  L.antropocé presenta la possibilitat de crear atractives divergències, per exemple: combinar biotops d.especies paleozòiques amb cenozòiques..
  Encara no som humans

 • La parte delantera del casco de un barco con la proa levantada, sólo el armazón, las cuadernas son hombres que sostienen las vigas intermedias y la viga superior. A bordo se pueden ver dispositivos científicos y herramientas/máquinas para la construcción. Cabalga en el agua, bajo el agua. Una madre, de pelo corto y despeinado, gorda, mayor, con la boca muy abierta, pintada de rojo y el rostro contorsionado, llama al barco, la llama. Quiere atraerlo a la orilla. Pero alrededor del barco se pueden ver algunas paredes o arcos en los que anidan los vencejos. Una montaña de rollos de película, libros, teléfonos móviles con niños mirando por ellos. Un albatros volador azul. Un horno con pan. Casas sobre pilotes en el agua donde vive la gente. Un montón de ropa colorida cosida por un hada. Algas verdes relucientes, una ballena oscura, un atún reluciente. El barco no quiere quedarse varado en tierra. Quiere conducir en la diversidad. Una brújula vuela por el aire, por el agua. El barco encuentra su rumbo.

  (Perdón por el mal español. Escribí esto con el traductor de Google porque hasta ahora solo hablo un poco de español… Soy de Berlín y siempre viviré en Felanitx durante unos meses en el futuro).

 • M’imagino diverses escenes on flipanins juguen (saltar corda, tobogans…) mentre pollastres orbiten al seu voltant

 • Si les vaques s’enfilen a les branques com les cabres, tornaran magres per selecció natural? I les cabres, expulsades del seu territori, on aniran?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *